Posticum - Movimentum Iuventutis Christianae
Teiului u. 26, RO - 410477 Nagyvárad/Oradea/Grosswardein
Tel.: +40 259 431 398 Fax: +40 359 410 882
Email: info@posticum.ro
Web: www.posticum.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

augusztus

Vendégház

HOSTEL***

A Posticum kulturális, ifjúsági és spirituális központ. Nagyváradon, közel a központhoz, kertvárosi övezetben várja a pihenni vágyókat. A vendégházban  egy- és négyágyaságyas szobák állnak a vendégeink rendelkezésére. A 2 ágyas szobákban az ágyak igény szerint összetolhatók franciaágynak, vagy külön is használhatóak. A ház stílusos architektúrájú konferenciateremmel, rendezvényteremmel, hangulatos étteremmel rendelkezik. Kápolnája ökumenikus jellegű. A Posticum alagsorában tibeti-keresztény hangulatot árasztó teaház várja a betérőket. Vendégeink mindig értékelik az épületegyüttes dús növényzetű udvarában kialakított teraszt.

A vendégháztól gyalogszerrel is könnyen megközelíthető a szecessziós városközpont és a többek között Szent László sírját is őrző vár, kissé távolabb pedig a barokk püspöki palota, a római katolikus székesegyház és a Kanonok-sor. A Posticumtól néhány kilométerre terül el a már Janus Pannonius által megénekelt gyógyvízéről híres Felix-fürdő, valamint a Püspök-fürdő (Május 1 fürdő), ahol az Európában egyedülálló tündérrózsa tenyészik.

A szobák egyedi tervezésű és saját készítésű bútorokkal vannak berendezve.  Az  ívelt, keményfából készült rész a budapesti belsőépítész, Mészöly Eszter munkája Az újonnan épült szárny bútorait a nagyváradi képzőművész-festő Costea Constantin tervezte.

Galéria - a Vendégház honlapja


Egyágyas szoba

Két darab egyágyas szoba a nagyváradi tudós kanonok Bunyitay Vincének és Dászkál Istvánnak, a nagyváradi Szent László templom plébánosának majd az egyházmegye ordináriusának a nevét viseli. Mindkéttő antik stílusú. A Bunyitay szoba berendezése az egykori tudós főpap hagyatékából származik.

Kétágyas szoba

Bizonyos szobákban  franciaágyként is használhatóak, mások különágyasként foglalhatóak el.

Háromágyas szoba

 Külön ágyas, vagy igény szerint itt is összetolható két egyszemélyes ágy.

Négyágyas szoba
Ideálisak kétgyermekes családok, szemináriumok, diákok részére.

Helyfoglalás: 
A helyfoglalás kötelező.
Bejelentkezés:  16:00 órától
Kijelentkezés: 12:00 óráig.Reggeli 7-9.30


Áraink:

1 fő/szoba/éjszaka 25 EUR

2 fő/szoba/éjszaka 40 EUR

3 fő/szoba/éjszaka 45 EUR

4 fő/szoba/éjszaka 48 EUR

Reggeli is igényelhető. Ára: 4 EUR/fő

A nálunk szállást igénylő csoportok részére, előzetes egyeztetés alapján, étkezést is biztosítunk a hostel háromcsillagos éttermében.

A szállás díjával Ön a Posticum kulturális és karitatív programjait, illetve a kultúrközpont fenntartását támogatja.