Posticum - Movimentum Iuventutis Christianae
Teiului u. 26, RO - 410477 Nagyvárad/Oradea/Grosswardein
Tel.: +40 259 431 398 Fax: +40 359 410 882
Email: info@posticum.ro
Web: www.posticum.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

augusztus

Képek

 

Épület

“Imre, én olyan házat tervezek magának, hogyha valaki ide belép, érezze, itt más világ van.” Nagyvárad egykori főépítésze belefáradva a disznófejű kisurakkal folytatott állandó harcba, mindennap engedményeket téve azoknak a beteg lelkeknek, akik önmagukat a szépség ismerőinek hiszik, ezzel a házzal vett elégtételt magának, de búcsút is az élettől. Aki itt szétnéz, lássa meg ezt az embert. 

tovább

 

Kápolna

Nagy feladatot jelentett a kivitelezőknek a szokatlan épület elkészítése. Ilyen például a kápolna hajótörzset mintázó tetőszerkezete, amely több hónapos munkát igényelt.

„Noé bárkája”, írja róla Zudor János nagyváradi költő: "(De) Merre tovább Noé az emberiségért? ”

tovább

 

Szobák

A szobák egyedi tervezésű és saját készítésű bútorokkal vannak berendezve.  Az  ívelt, keményfából készült bútorok a budapesti belsőépítész, Mészöly Eszter munkája. Az újonnan épült szárny bútorait a nagyváradi képzőművész-festő Costea Constantin tervezte.A bútorokat a Posticum Don Bosco asztalosműhelye készítette.

tovább

 

Teaház

Teahouse to the Monk / A szerzetes
tibeti-keresztény hangulat Kőrösi Csoma Sándor szellemében az alagsorban. Teafajták: zöld, fehér, fekete, gyümölcs, gyógynövény, virágteák
A teaházat Gauder Áron tervei alapján festette Costea Constantin ikonfestő, és a Moholy Nagy Iparművészeti Főiskola diákjai Töős Dániel vezetésével. A kivitelezés André Csongor és Gyalai Artúr munkája.

tovább

 

Étterem

Az 'Étterem a szerzeteshez' a Posticum szellemiségének megfelelően, szerzetesi egyszerűségű biomenüket is kínál, ezen kívül gazdag választékot nyújt a különböző népek konyháiból, valamint a korokon átívelő gasztronómiából válogatva a barokk, renánsz, és a középkori konyha korabeli ételeiből, mindezt egyesítve a modern környezettel.
Az étterem belső koncepcióját Kertész Attila belsőépítész bútortervező készítette, akinek munkái megtalálhatók, Japánban, Vietnámban, és találkozhatunk velük számos magyarországi, budapesti étteremben. A bútorokat Korenyák János asztalosmester készítette.

tovább

 

Rendezvények

Rendezvények leírás

tovább