Posticum - Movimentum Iuventutis Christianae
Teiului u. 26, RO - 410477 Nagyvárad/Oradea/Grosswardein
Tel.: +40 259 431 398 Fax: +40 359 410 882
Email: info@posticum.ro
Web: www.posticum.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

május

Isztambul I.9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehet hogy nem minden városban érdemes csövesnek lenni. Az ész legtöbbször hülyeségeket beszél, mindig! mondjuk így és az ész tudja és igazolni akarja magát. Most almaszörpöt vettem és kerek bogyókat, cıtık leblebi, ezt írja a tasakon.Tiszta keményítő. Az alma pedig sav. A kettő együtt kiüti egymást és a gyomrod. Édes filozófia!Tudom hogy üres minden szavad mint ahogy a kő üres ha szertebontod és a végülis összes érvei ide vezetnek. Az is ide vezet ha nincsen érve. Most? Ez az üresség kell, űr, a sok semmi a lebegéshez. Nem kell utazni vagy nem kell egy helyben maradni. Ezt most már tudom.

 

Az itteniek többnyire csont és bőr, egészségesek, nyúlánkak.Van egy másik rész, a köpcös alkat, nem kövérek ők se. Akik az utcán árulnak azok langaléták. A sok ember teszi, akivel szót cserélnek? A szél fúj, a szökőkút vize inog. Végre írok megint, igények nélkül. Az elit szemétládák ugyanolyanok mint nálunk. Amikor Saarbrückenbe értünk a szemétláda volt az első otthonról is ismert tárgy. Né! Itt is a Rosalgroup van. A szemetesek ahogy láttam nagy szeretettel vannak egymás iránt. Tényleg semmi büszkeség. Mint Keresztanyámmal és Keresztapámmal délkor a füvön, takarás szünetében ülnek a parkban. Ők tudják hogy délben pihenni kell és nem sietnek el semmit. Együtt esznek és az életüket is elmesélik neked ha van türelmed a padon. Jó, ez általános. Eddig ezt láttam, ha őket láttam. Mit mondanál egy élő embernek?

 

Isztambulban a főutcán végigmész és a főutca nap mint nap ugyanaz. A többi utca is valószínűleg nap mint nap ugyanaz. De mindegyik utca más. Nálunk a negyedben az utcák ugyanolyanok, itt nincs is idő, a főutca pedig nap mint nap más. Ha értenék törökül sokat beszélgetnénk mert szívesen beszélgetnek bárkivel. A határokat őrzik. Csak a szó nem kerül semmibe. Azt adnak. Külön szavuk van arra ha valaki telebeszéli a fejed és arra is ha a nőhöz tapad kéretlenül egy ismeretlen férfi. Pisz! mondták az asszonyok a parkban. Pisz! nálunk hallgatást jelent. Itt egy szó, ma olvastam a szótárban, mocskost, pimaszt, kéjsóvár frátert jelent. Ne találkozzam vele, intettek. Szép sötét hajuk van, sötét bőrük.