Posticum - Movimentum Iuventutis Christianae
Teiului u. 26, RO - 410477 Nagyvárad/Oradea/Grosswardein
Tel.: +40 259 431 398 Fax: +40 359 410 882
Email: info@posticum.ro
Web: www.posticum.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

augusztus

MMII

Idén sokat gondolkoztunk azon, hogy ne váltsuk ki a levélírást egy mutatós üdvözlőlappal, esetleg az épületről készült grafikával, melynek hátoldalára jegyezhetnénk jókívánságainkat. Hiszen a Karácsonyhoz képzeletünkben színek, látvány társul, de legkevésbé sem egy szavakkal teleírt lap.

Amikor üdvözlőlapot írunk, külön - külön gondolunk minden címzettre. Ez a levél azonban egyszerre kell szóljonk mindenkihez, akinek elküldjük. Végülis ez a fő indoka annak, hogy mellette döntöttünk. Az elmúlt évben igyekeztünk úgy átfogalmazni tevékenységeinket, hogy egyetlen lehetséges érdeklődőt se zárjunk ki belőlük.

Mennyire részletesnek kellene lennie annak a képnek, amely minden tevékenységünket egyetlen üdvözlőlapon tudná ábrázolni. De amit szavakkal közhelyszerű lenne elmondani - egyesületünk céljait - azt látható formában a Posticum épülete mutatja meg. Ha eddig csak szavakkal szóltunk magunkról, vagy ha már halványult a kép rólunk, kérjük, látogasson meg bennünket.

 

február 14.
A folyóiratolvasó nyitott napján neves nagyváradi újságírók, tanárok, művészek jöttek el, hogy népszerüsítség a szolgáltatást.

február 16 - 17.
A Posticum helyt ad az NMDSZ által szervezett Önismeretfejlesztő tréningnek.

március. 6.
A Posticum helyt ad a Máltai Szeretetszolgálat Bihar megyei fiókszervezete közgyűlésének.

április 13.
A Posticum helyt ad a nagyváradi Missio Alapítvány által szervezett Társkeresés - párkapcsolat című szemináriumnak. Előadó: Varga Péter - Budapest

április 19 - 21.
Taizé ima-hétvége és találkozó a Posticumban. Hat városból mintegy 90 résztvevő érkezett, akik itt-tartózkodását a Posticum állta.

május 15.
A Posticum helyt ad a Keresztény Élet című hetilap bemutatkozásának, melyet a lap romániai terjesztésének elindítása alkalmából tartottak.

május 15.
Pater Pio - emlékest a Posticumban. Előadó: Pacsay János Fidél kapocinus házfőnök - Budapest.

május 28.
A Posticum helyt ad a Romániai Építészek Szövetsége által szervezett Restaurare şi refuncţionalizare című konferenciának. Előadók: Daniel Marquardt - Chicago, Paolo Valorio - Canova, Ken Marquart - Canova

június 4.
A Posticum helyet ad a nagyváradi Nicolae Bălcescu Általános Iskola magyar tagozatának évbúcsúztatójához.

május 30. - június 2.
A Posticum programszervezői különdíjat nyertek az ausztriai Welthaus által szervezett projektírási versenyen.

június 23.
A Posticum helyet ad Gábor Elemér elsőmisés díszebédjének.

június 24.
A Posticum helyt ad a hamburgi Alsterdorf Alapítvány kiállításának. A kiállításon az alapítvány gondozásában élő szellemi fogyatékosok festményei voltak megtekinthetők egy héten keresztül.

június 25.
A Posticum helyt ad a hamburgi Alsterdorf Alapítvány konferenciájának, melynek témája a fogyatékos gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedése volt.

június 30.
A Posticum helyet ad Pék Sándor elsőmisés díszebédjének.

július 19.
A Posticum vendégül látja a berlini római katolikus ifjúsági lelkészség által szervezett nyári munkatábor résztvevőit.

július 27. - augusztus 2.
Karl Gritsch németországi középiskolai tanár, egyesületi tag vezetésével német nyelvkurzus a Posticumban romániai fiatalok számára.

augusztus 2.
A tavalyi Isten arca és/vagy a szentség megnyilvánulása a zsidó és a keresztény hagyományban című konferencia anyaga megjelent a Kellék filozófiai folyóiratban. A lapszám bemutatója a Posticum dísztermében, egybekötve a Dogma című film megtekintésével. Utána beszélgetés Rencsik István teológus és Gáspár Csaba László filozófus irányításával.

augusztus 19 - 31.
Nemzetközi ifjúsági tábor a Posticumban. A Social Work Camp 2002 című rendezvényt a Posticum a és az ausztriai Caritas St. Pölten szervezte. A táborban részt vevő 25 osztrák és 10 romániai fiatal játéknapokat és bábelőadást szervezett (elsősorban szociálisan hátrányos helyzetű) gyerekeknek.

szeptember 3 - 4.
250 t anszercsomag ajándékozása az első osztály kezdő gyerekeknek a Nagyváradi Egyházmegye területén.

október 12.
A Posticum helyt ad a nagyváradi Integratio Alapítvány által szervezett NATO-csatlakozás és kisebbség című vitafórumnak.

október 15.
Zudor János felolvasóestje Kolozsváron, a Café Bulgakovban a Posticum szervezésében.

któber 18-19.
Lélek és élet. A bioetika és a keresztény vallás lehetséges kapcsolatai
címmel konferenciát szervez a Posticum romániai és magyarországi teológusok, filozófusok és biológusok részvételével. A konferencia hallgatósága zömében nagyváradi és kolozsvári egyetemistákból áll.

október 22.
A Jazzland ez évi nyitókoncertje. Fellép a magyarországi Trio Mobile együttes.

október 26.
A Posticum helyt ad a Sapientia Varadiensis Alapítvány által szervezett Dr. Schlauch Lőrinc emlékülésnek Nagyvárad tudós püspökei, neves személyiségei című sorozatban. Előadó: Dr. Erdő Péter - Budapest.